Per la teva tranquilitat
Subvencions per a la rehabilitació d'edificis d'ús residencial 2019
Si esteu pensant en instal·lar un ascensor, millorar l’accessibilitat de l’entrada, rehabilitar una façana o una coberta, posar instal·lacions d’energies renovables… us pot interessar saber que podeu subvencionar una part d’aquestes obres.
Des de l’Agència de l’Habitatge, hi ha oberta una convocatòria de subvencions destinades a rehabilitar els elements comuns dels edificis de tipologia residencial, amb la finalitat de fomentar la millora de l’eficiència energètica i la sostenibilitat, la conservació, i la millora de la seguretat d’utilització i de l’accessibilitat.
Per fer la sol·licitud, heu de comprovar que les obres que voleu fer són subvencionables i que compliu totes els requisits que es demanen, després, s’ha de preparar una sèrie de documentació administrativa i tècnica que haureu de presentar abans del 20 de setembre a la seu que us correspongui (ho podeu consultar tot a l’enllaç inferior)
Requisits més importants:
-Edifici residencial.
-70% de la superfície construïda ha de ser destinada a habitatge.
-50% dels habitatges ha de ser residència habitual i permanent de propietaris o arrendataris.
Documentació tècnica més rellevant:
-Ite, Inspecció tècnica de l’edifici i sol·licitud del Certificat d’Aptitud.
-Certificat d’Eficiència Energètica i etiqueta de qualificació energètica de tot l’edifici.
-Projecte tècnic de les obres a realitzar.
-Pressupost de les obres fet per l’empresa constructora que les durà a terme.
-Sol·licitud de llicència d’obres.
Si s’atorga la subvenció, hi ha un termini de 8 mesos per començar les obres i 24 mesos per finalitzar-les. S’ha de presentar documentació d’inici i final d’obra amb factures i rebuts que acreditin que l’obra ja està pagada. Quan ja està l’expedient tancat, des de l’Agència de l’Habitatge procedeixen a fer l’ingrés de la subvenció.
La subvenció és d’un percentatge del cost de les obres: 30 o 40% amb un màxim de 3.000, 4.000 o 6.000 €/habitatge depenent del tipus d’obres que es realitzin.
Crec que és una bona oportunitat per millorar aspectes dels edificis, fer-los més accessibles, segurs i sostenibles, definitivament, més confortables.
Us deixo aquest enllaç amb tota la informació perquè ho pugueu valorar.
Des d’Arquitectura i Salut, també estem a la vostra disposició per qualsevol dubte que us pugui sorgir.